Conferinţa Naţională de HTA

30.9.2013

În perioada 12-14 septembrie 2013, a avut loc la Bucureşti, Hotel Crown Plaza, a doua Conferinţă Naţională cu participare internaţională a Societăţii Române de Hipertensiune, cu titlul “Dinamism-Performanţă-Cercetare”, conferinţă organizată sub conducerea dnei. Prof. Dr. Maria Dorobanţu şi având ca tema principală “Confluenţe în HTA”. Un număr însemnat de personalitaţi importante ale cardiologiei europene şi americane au participat la eveniment  printre care: prof. Giuseppe Mancia -preşedintele Comitetului de Elaborare a Ghidurilor ESC-ESH de Hipertensiune, Prof. George Bakris- preşedintele Societăţii Americane de HTA.

Conferinţa reprezintă un eveniment important pentru specialiştii cardiologi din România, dar şi pentru medicii internişti şi de medicină a familiei. Numărul participanţilor s-a ridicat la aproximativ 450.

Programul ştiinţific a avut ca principal subiect dezbaterea noilor ghiduri de HTA 2013 şi a fost completat şi de un program de prevenţie asociat conferinţei, care s-a desfaşurat sub forma campaniei de măsurare gratuită a TA sub numele “Viteza ucide…Nu numai în trafic! Controlează-ţi  tensiunea arterială!”, care a avut loc la centrul comercial Feeria Băneasa.

Standul LabormedAlvogen a avut o suprafață de 8 mp și a fost poziţionat în imediata apropiere a sălilor de conferintă. Am fost vizitaţi de majoritatea medicilor participanți, iar la stand s-au promovat produsele noi Alvogen: Amprigen şi Telmotens, precum şi produsul Diurocard.