Alvogen achizitioneaza Labormed, cel mai mare producator roman independent de medicamente generice

31.1.2013

Bucuresti, 31 ianuarie 2013 – Grupul farmaceutic international Alvogen anunta astazi preluarea, in Decembrie 2012, a celui mai mare producator local independent de medicamente generice: Labormed Pharma.

Tranzactia astfel incheiata creaza o platforma solida pentru dezvoltarea afacerii si cresterea veniturilor, atat pe piata din Romania, cat si in alte piete din regiunea Europei Centrale si de Est. Prin preluarea Labormed, Alvogen face un pas important catre obiectivul sau de a deveni o companie de top in industria globala a medicamentelor generice.

In urma achizitiei, atat Alvogen cat si Labormed vor beneficia de o crestere importanta a portofoliului de produse si a ariei geografice de acoperire.

  • Labormed va deveni centrul de excelenta al Grupului in regiunea Europei Centrale si de Est si va servi ca sediu central al Alvogen in regiune. In completare, sediul Labormed va constitui baza de productie, cercetare-dezvoltare, vanzari si marketing pentru intreaga regiune.
  • Labormed aduce un aport consistent de produse Grupului, cu minime suprapuneri cu cele deja existente in portofoliul Alvogen, beneficiind in urma preluarii de posibilitatea de a-si extinde aria de vanzari in afara Romaniei, pe alte piete-cheie din regiunea Europei Centrale si de Est. Portofoliul Labormed, axat pe produse destinate sistemului cardiovascular si sistemului nervos central, precum si pe OTC-uri ca analgezice, vitamine, probiotice si medicamente impotriva racelii si a tusei, completeaza portofoliul Alvogen destinat in special oncologicelor si produselor cu circuit inchis (administrate in spitale).
  • Labormed va beneficia de experienta in managementul international, de extinderea portofoliului si de accesul la piete farmaceutice la nivel global pe care Alvogen le va oferi, cu potentialul de a-si consolida prezenta pe piata locala.
  • Laurentiu Scheusan, un expert recunoscut in piata farmaceutica din Romania, care a coordonat anterior operatiunile locale ale companiei de medicamente generice Actavis, va conduce in continuare afacerea Alvogen in Europa Centrala si de Est.
  • Alvogen va lucra indeaproape cu echipa de management Labormed, a carei experienta si forta de lucru este valoroasa pentru noua entitate astfel formata.

Comentand cu privire la achizitia Labormed de catre Alvogen, Robert Wessman, Presedinte si CEO Alvogen, a declarat:

„Obiectivul nostru principal in ceea ce priveste achizitiile strategice este de a gasi noi oportunitati pentru a ne mari portofoliul de produse si capacitatea de productie, precum si de a ne extinde si dezvolta pe alte piete cheie. Preluarea Labormed se incadreaza perfect in strategia noastra, reprezentand un alt pas important in dezvoltarea afacerii in regiunea Europei Centrale si de Est, o piata-cheie pentru noi, in care generam deja o treime din totalul veniturilor noastre. Aceasta achizitie ne creaza noi si bogate oportunitati in piata farmaceutica din Europa Centrala si de Est.”

Alvogen

Alvogen este o companie farmaceutica privata, de ultima generatie. Modelul sau de afaceri asigura avantaj competitiv prin axarea pe capacitatile interne combinate cu o retea de parteneri de incredere care ne sporeste dezvoltarea si flexibilitatea. Un portofoliu de produse moderne de inalta calitate sta la baza strategiei noastre de dezvoltare. În prezent, Alvogen isi desfasoara activitatea in 25 de tari din Europa, Asia si America de Nord, avand peste 200 de produse farmaceutice in dezvoltare si in curs de inregistrare, cu o acoperire a principalelor arii terapeutice, inclusiv biosimilare.

Labormed

Labormed este cel mai mare producator independent de medicamente generice din piata farmaceutica din Romania. Compania detine, din 2007, cea mai moderna fabrica de medicamente solide orale din Romania, ce reprezinta totodata primul site de productie de tip greenfield din industria farmaceutica romaneasca, o investitie de 14 milioane de euro. Labormed detine un portofoliu complex (alcatuit din peste 200 de medicamente generice moderne, produse OTC, remedii naturiste) si excelente capacitati de cercetare si dezvoltare, cu laboratoare de bioechivalenta dotate la standarde internationale. Avand la baza aceste resurse interne, compania a dezvoltat, pana in prezent, peste 50 de molecule generice.