Ce e mai bun de la albine

Cu totii stim ce inseamna durerea in gat. Ea este cel mai adesea asociata cu raceala si este o afectiune obisnuita, mai ales in sezonul rece. Poate deveni insa neplacuta dar vestea buna este ca avem la indemana remedii pentru a usura simptomele acesteia.

Inca din vremuri antice, oamenii au folosit remedii naturale pentru a lupta impotriva bolii. Remediile de succes au fost perpetuate din generatii in generatii.

Mierea si propolisul sunt dintre cele mai elocvente exemple in acest sens. Ambele au fost folosite ca remedii inca din cele mai vechi timpuri, iar popularitatea lor este in crestere pe masura ce oamenii de stiinta descopera tot mai multe beneficii 


Mierea

Mierea este un antibiotic si un antiseptic natural. Ea contine mici cantitati de apa, grasimi si proteine, are un pH relativ mic si o osmolaritate ridicata ce inseamna “conditii vitrege de viata” pentru bacterii; flavonoidele aflate în miere au efect antioxidant.
Cand atinge cavitatea bucala, mierea formeaza o substanta numita peroxid de hidrogen, cu rol in neutralizarea bacteriilor daunatoare. Mierea de albine este si un bun antioxidant dar este cunoscuta si pentru proprietatile sale antiinflamatorii si emoliente.

Propolis

Propolisul este o substanta naturala remarcabila. Numit si "lipiciul albinelor" din cauza rolului sau de a sigila stupul, el are deopotriva proprietati antibacteriene si antivirale. Propolisul este recunoscut ca fiind un “antibiotic natural”, cel mai bun dezinfectant natural care va poate veni in ajutor.

Datorita actiunii sale antiseptice si antibacteriane este un aliat important impotriva virusurilor, in special in durerile acute in gat.

Proprietatile mieriiProprietatile propolisului
Neutralizeaza bacteriile daunatoare Proprietati antibacteriene
Un bun antioxidant Proprietati antivirale 
Grabeste vindecarea gatului Proprietati antifungice