Eubiotic Hidra+

Formulă special concepută pentru copii, ce conţine:

  • Probiotice şi
  • Săruri de rehidratare orală îmbogaţite cu zinc

Cu rol în : 

  • Rehidratarea orală asociată deshidratării din episoadele diareice
  • Refacerea florei intestinale afectate de episoadele diareice
  • Scurtarea duratei episodului diareic

Eubiotic Hidra+ conţine cel mai neinvaziv îndulcitor natural, Stevia.

Eubiotic Hidra+ nu conţine zahăr!


Boala diareică de etiologie infecțioasă se asociază cu o balanţă a zincului negativă şi cu scăderea nivelului tisular al acestui oligoelement.

A fost observată o asociere între morbiditatea asociată diareii şi aportul de zinc pentru prima dată în studiile observaţionale care au documentat că există o pierdere crescută de zinc prin fecale, pierdere ce are ca rezultat obţinerea unei balanţe negative a zincului şi implicit a unor concentraţii scăzute de zinc în ţesuturile copiilor care sufereau de diaree

Unul dintre efectele deficitului de zinc asupra răspunsului imun este creşterea susceptibilităţii copiilor la diareea infecţioasă, care pe masură ce se cronicizează / permanentizează poate compromite nivelul de zinc din cauza pierderilor crescute din fecale

Suplimentarea cu zinc la copii cu diaree acută şi persistentă creşte concentraţia serică de zinc ajutând la menţinerea unui nivel îmbunătăţit, potrivit pentru perioada de convalescenţă.

  • Rezultatele cercetărilor au demonstrat că deficienţa de zinc poate potenţa efectele toxinelor produse de bacteriile cauzatoare de diaree, cum ar fi de exemplu E coli. Suplimentarea cu zinc în combinaţie cu terapia de rehidratare orală a condus la o reducere semnificativă a duratei şi severităţii diareii acute şi persistente şi a creşterii supravieţuirii într-o serie de studii clinice randomizate.
  • În plus, zincul are un rol important în menţinerea stării de sănătate a celulelor din mucoasa intestinală, prin blocarea canalelor de K+, cu funcţie în secreţia lichidelor în intestin.
  • Ca urmare a acestor observații și bazându-se pe rezultatele studiilor clinice, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Societatea Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie şi Nutriţie Pediatrică și Societatea Europeană de Boli Infecţioase Pediatrice recomandă utilizarea zincului alături de sărurile de rehidratare orală în terapia bolilor diareice acute.

Cui se adresează Eubiotic Hidra+

Copii peste 1 an şi adulţi care suferă de un episod de diaree de cauze multiple

  • Forma de prezentare: cutie cu 10 dublu-plicuri pulbere pentru suspensie orală
  • Mod de administrare: 1 dublu-plic pe zi