O lume mai bună

Ca parte a echipei Alvogen, ne străduim constant să facem diferența atât în activitatea noastră profesională, cât și în comunitățile în care trăim și lucrăm.

Responsabilitatea corporativă derivă din valorile noastre organizaționale, ca parte a unui angajament coerent față de comunitate, clienți, mediu, angajați și parteneri de afaceri. Este modul nostru de a dovedi că suntem un partener de încredere pentru comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. 

Sub umbrela A Better Planet, Alvogen și-a propus să sprijine inițiative care răspund nevoilor comunităților, atât la nivel global, cât și la nivel local, în fiecare țară în care compania este prezentă.

Alvogen sprijină în mod activ o serie întreagă de acțiuni și proiecte care se concentrează, în principal, pe trei piloni: 

  • EDUCAȚIE: alături de UNICEF și Crucea Roșie, la nivel global, și de diverse asociații și ONG-uri locale, oferim o șansă la educație copiilor din comunitățile defavorizate
  • PROGRAME LOCALE: Think global, act local este îndemnul de a avea în vedere starea de bine a întregii planete și de a lua măsuri în propriile comunități și orașe 
  • AJUTOR IMEDIAT: în cazul unui dezastru natural sau a unei situații critice neprăvăzute se cere o reacție rapidă. De aceea sprijinim, în măsura posibilului, eforturile imediate de ajutorare

Alvogen Community Day

Alvogen Community Day este acea zi din an în care, mai mult ca oricând, ne dedicăm timpul și eforturile în folosul comunității.

De exemplu, o activitate de acest gen a fost ecologizarea pădurii Cernica, atunci când angajați Alvogen au răspuns prezent apelului de a face curățenie - puși pe treabă, cu chef de muncă, serioși și, în același timp, cu zâmbetul pe buze.

Dincolo de eforturile și munca depuse cu simț de răspundere, atmosfera a fost chiar plăcută, iar rezultatele ne-au oferit o satisfacție uriașă. Este incredibil ce poți să simți când, privind în urmă, constați că rezultatele muncii tale chiar fac diferența! 

Proiecte locale

 • proiecte educative pentru copii și asistență în asigurarea actului medical (campania “O carte pentru un copil”, sponsorizarea Centrului Pinochio 3, sprijinirea anuală a unui copil să nu abandoneze școala - Asociația Stop Hunger)
 • pregatirea viitorilor profesioniști în domeniu (bursele Facultății de Medicină și Farmacie, stagii de practică pentru studenți, vizite în fabrică pentru studenți, SSFB Summer School)

 • promovarea culturii de calitate (sponsorizare concerte de muzică clasică);
 • susținerea activității științifice pentru profesioniștii în domeniul sănătății (organizarea de simpozioane medicale pentru profesioniști, vizite în fabrică pentru medici și farmaciști, susținerea participării profesioniștilor în domeniu la manifestări științifice)
 • dezvoltarea spiritului civic (campania “Donează sânge”, donații din partea angajaților pentru copiii asistați de Asociația ProVita pentru născuți și nenăscuți - Valea Screzii și Valea Plopului, campanie internă de redirecționare a 2% din impozitul pe venit)
 • donare de medicamente (pentru cei afectați de inundații și ninsori, Fundației Regina Maria Policlinici Sociale, Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Omenia etc.)
 • promovarea activităților sportive și a unui stil de viață sănătos (campionate de dans sportiv, crosuri, maratoane și semimaratoane) 
 • acțiuni de caritate și voluntariat derulate de angajați (strângeri și donații de haine, jucării, cărți și rechizite pentru elevi nevoiași cu rezultate foarte bune la învățătură; ecologizarea pădurii Cernica; Plantăm fapte bune; O masă caldă)