Despre Labormed

Prezentă pe piaţa farmaceutică din România de peste 25 de ani, Labormed este o companie de renume şi cu un istoric bogat în industria farmaceutică locală. Compania deţine cea mai modernă fabrică de medicamente solide orale din România, primul site de producţie de tip greenfield din industria farmaceutică românească.

O investiţie inițială de 13 milioane de euro, unitatea are o suprafață desfășurată de 6.000 mp și este alcătuită din patru corpuri în care se află administrația, laboratoarele de control, hala de fabricație, depozitul și zona tehnică.

În prezent, producem 1,3 miliarde de comprimate pe an, iar în secția de ambalare se împachetează peste 40 de milioane de unități comerciale pe an.

Labormed deţine un portofoliu complex, alcătuit din peste 100 de medicamente generice destinate principalelor arii terapeutice, îndeosebi sistemului cardiovascular şi sistemului nervos central şi peste 20 de OTC-uri ca analgezice, vitamine, probiotice şi medicamente împotriva răcelii şi tusei.

Având propria divizie de cercetare şi dezvoltare, compania a dezvoltat, până în prezent, peste 50 de molecule generice.

Vezi produsele din portofoliu

O nouă entitate: Labormed Alvogen

În decembrie 2012, Labormed a devenit parte a Grupului Alvogen. Alvogen este o companie farmaceutică internațională axată pe dezvoltarea, producția și comercializarea medicamentelor generice complexe, a OTC-urilor și a produselor biosimilare. Compania este prezentă pe piaţa farmaceutică din România începând cu anul 2010.

Însumând 2800 de angajaţi la nivel global, Alvogen îşi desfăşoară activitatea în 35 de ţări din Europa, America de Nord şi Asia şi are peste 350 de produse medicamentoase pe piață, cu o acoperire a principalelor arii terapeutice.

Prin preluarea Labormed, Alvogen face un pas important către obiectivul său de a deveni Partenerul Preferat de business, pe piețele în care activează. În urma achiziţiei, atât Alvogen cât şi Labormed beneficiază de o creştere importantă a portofoliului de produse şi a ariei geografice de acoperire. 

Labormed Alvogen este centrul de excelenţă al Grupului în Europa Centrală şi de Est şi constituie baza de producţie, cercetare – dezvoltare, vânzări şi marketing pentru întreaga regiune.