O lume mai bună

Ca parte a echipei Alvogen, ne străduim constant să facem diferența atât în activitatea noastră profesională, cât și în comunitățile în care trăim și lucrăm.

Responsabilitatea corporativă derivă din valorile noastre organizaționale, ca parte a unui angajament coerent față de comunitate, clienți, mediu, angajați și parteneri de afaceri. Este modul nostru de a dovedi că suntem un partener de încredere pentru comunitatea în care ne desfășurăm activitatea. 

Sub umbrela A Better Planet, Alvogen și-a propus să sprijine inițiative care răspund nevoilor comunităților, atât la nivel global, cât și la nivel local, în fiecare țară în care compania este prezentă. Trei săli de clasă au fost contruite, mobilate șie chipate corespunzător

Alvogen sprijină în mod activ o serie întreagă de acțiuni și proiecte care se concentrează în principal pe trei piloni: 

  • EDUCAȚIE: alături de UNICEF și Crucea Roșie, la nivel global, și de diverse asociații și ONG-uri locale, oferim o șansă la educație copiilor din comunitățile defavorizate
  • PROGRAME LOCALE: ”Think global, act local” este îndemnul de a avea în vedere starea de sănătate a întregii planete și de a lua măsuri în propriile comunități și orașe 
  • AJUTOR IMEDIAT: un dezastru natural sau o situație critică neprăvăzută cere o reacție rapidă, de aceea sprijinim în măsura posibilului eforturile imediate de ajutorare

 

 

În susținerea tuturor acțiunilor de ajutorare, compania are o abordare unică pentru strângerea de fonduri. Incluzându-și partenerii de afaceri și angajații din lumea întreagă, Alvogen îi încurajează să se implice creativ în comunitățile lor și să organizeze diferite evenimente și acțiuni de strângere de fonduri.

Anul trecut, angajații Alvogen din toată lumea au pus umărul la construirea unei lumi mai bune prin organizarea și implicarea în diverse activități: turneu de mini-golf, meciuri de fotbal, sesiuni de bowling, târguri și bazaruri - totul pentru o cauză nobilă!    

Oferirea unor brățări în schimbul donațiilor făcute de angajați a furnizat o bună parte din fondurile de finanțare a programului Better Planet.

Fotbal pentru copiii din Madagascar

Anul trecut, ca parte din campania globală A Better Planet, echipa din România a pus la cale un campionat intern de fotbal pentru a strânge fonduri pentru copiii din Madagascar (Africa). Un frumos exemplu de lucru în echipă, implicare și determinare.

Echipele alcătuite au fost susținute la fața locului de suporterii entuziasmați, fiecare pariind pe echipa preferată. Sumei strânse din pariuri s-a adăugat și cea obținută în urma unei licitații pentru tricourile jucătorilor, organizată după încheierea campionatului.

Acțiunea echipei din România, alături de altele asemănătoare desfășurate și în alte țări în care Alvogen își desfășoară activitatea, a făcut posibil accesul la învățământ gimnazial pentru 180 de copii din Atsimo Atsinanana, una dintre cele mai sărace regiuni din Madagascar.

Proiecte locale

 • proiecte educative pentru copii și asistență în asigurarea actului medical (campania “O carte pentru un copil”, sponsorizarea Centrului Pinochio 3, sprijinirea anuală a unui copil să nu abandoneze școala - Asociația Stop Hunger)
 • pregatirea viitorilor profesioniști în domeniu (bursele Facultății de Medicină și Farmacie, stagii de practică pentru studenți, vizite în fabrică pentru studenți, SSFB Summer School)

 • promovarea culturii de calitate (sponsorizare concerte de muzică clasică);
 • susținerea activității științifice pentru profesioniștii în domeniul sănătății (organizarea de simpozioane medicale pentru profesioniști, vizite în fabrică pentru medici și farmaciști, susținerea participării profesioniștilor în domeniu la manifestări științifice)
 • dezvoltarea spiritului civic (campania “Donează sânge”, donații din partea angajaților pentru copiii asistați de Asociația ProVita pentru născuți și nenăscuți - Valea Screzii și Valea Plopului, campanie internă de redirecționare a 2% din impozitul pe venit)
 • donare de medicamente (pentru cei afectați de inundații și ninsori, Fundației Regina Maria Policlinici Sociale, Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Omenia etc.)
 • promovarea activităților sportive și a unui stil de viață sănătos (campionate de dans sportiv, crosuri, maratoane și semimaratoane)