Despre Labormed

Prezentă pe piaţa farmaceutică din România de mai bine de 20 de ani, din 1991, Labormed este o companie de renume şi cu un istoric bogat în industria farmaceutică locală. Din 2007, compania deţine cea mai modernă fabrică de medicamente solide orale din România, primul site de producţie de tip Greenfield din industria farmaceutică românească. O investiţie de 14 milioane de euro, unitatea de producţie are o suprafață totală de 4000 mp și o capacitate de 140 de milioane de comprimate pe lună.

Unitatea de producție

Labormed deţine un portofoliu complex, alcătuit din peste 100 de medicamente generice moderne destinate îndeosebi sistemului cardiovascular şi sistemului nervos central şi peste 50 de OTC-uri ca analgezice, vitamine, probiotice şi medicamente împotriva răcelii şi a tusei.

Având excelente capacităţi de cercetare şi dezvoltare, cu laboratoare de bioechivalenţă dotate la standarde internaţionale, compania a dezvoltat, până în prezent, peste 50 de molecule generice.

Vezi produsele din portofoliu

O nouă entitate: LabormedAlvogen

În decembrie 2012, Labormed a devenit parte a Grupului Alvogen. Alvogen este o companie farmaceutică multinațională axată pe dezvoltarea, producția și comercializarea medicamentelor generice complexe, a OTC-urilor și a produselor biosimilare. Compania este prezentă pe piaţa farmaceutică din România începând cu anul 2010.

Numărând peste 2000 de angajaţi la nivel global, Alvogen îşi desfăşoară activitatea în mai mult de 30 de ţări din Europa, America de Nord şi Asia şi are peste 200 de produse farmaceutice în dezvoltare şi în curs de înregistrare, cu o acoperire a principalelor arii terapeutice, inclusiv biosimilare.

Prin preluarea Labormed, Alvogen face un pas important către obiectivul său de a deveni o companie de top-10 în industria globală a medicamentelor generice. În urma achiziţiei, atât Alvogen cât şi Labormed vor beneficia de o creştere importantă a portofoliului de produse şi a ariei geografice de acoperire. 

LabormedAlvogen este centrul de excelenţă al Grupului în Europa Centrală şi de Est şi servește ca sediu central Alvogen în regiune. Biroul din România constituie baza de producţie, cercetare – dezvoltare, vânzări şi marketing pentru întreaga regiune.